Haber

Açık Öğretim Okullarında Ders Geçme Notu Açıklandı! AÖL Ders Geçme Notu Yükseltildi!

Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan yeni düzenleme kapsamında örgün eğitimle uyumlu olacak şekilde açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim liselerinde ders geçme notu yükseltildi. Ayrıntılar işte sizlerle...

Açık öğretim kurumlarının kuruluş, eğitim, öğretim, yönetim işleyişiyle ilişkin usul ve esasları kapsayan Millî Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Kurumları Yönetmeliği Resmî Gazete’de yayımlandı. Yayınlanan kararla birlikte AÖL ders geçme notu yükseltildi.

AÖL Ders Geçme Notu Kaç Oldu?

Yeni düzenleme ile birlikte açık öğretim okullarına ait yönetmelikler güncellenerek birleştirilmiş oldu. Bu durum da açık öğretim lisesi, açık öğretim ortaokulu, mesleki açık öğretim lisesi ve açık öğretim imam hatip liselerine ilişkin çatı bir yönetmelik hazırlanarak duyuruldu.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme kapsamında örgün eğitimle uyumlu olacak şekilde açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim liselerinde ders geçme notu 45’ten 50’ye yükselttiği açıklandı. Ortaokullarda ise Türkçe dersin için 70 alma zorunluluğu getirildi.

E-devlet Uygulaması Üzerinden Yeni Kayıt İşlemleri Yapılacak!

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme kapsamında, MEB’in elektronik ortamlarında verileri bulunan ve söz konusu verilerin açık öğretim okulları bilgi yönetim sistemine aktarılabilen öğrencilerden belge istenmemesi yönünde düzenleme yapıldı.

Yeni yönetmelik kapsamında açık öğretim liselerinde e-Devlet uygulaması üzerinden yeni kayıt işlemlerinin yapılabilmesine olanak sağlanırken, açık öğretim kurumları sınavlarının elektronik sınav (e-Sınav), basılı evrak veya diğer sınav yöntemleriyle yapılabilmesine yönelik düzenleme yapıldı.

Bu düzenleme ile birlikte, evrakta sahteciliğin önlenmesi amaçlanırken, açık öğretim ortaokulunda kayıtlı, mecburi ilköğretim çağı içinde olan öğrencilerin örgün temel eğitim kurumlarına geçişlerine imkân tanınan yönetmelik kapsamında yeni kayıt ve aynı zamanda da kayıt yenileme işlemlerinde “Bakanlıkça ücret muafiyet hakkı verilenlerden ücret alınmaz” kararı alındı.

Tüm bunlar dışında, yeni kaydolan öğrencilerin mezuniyet şartlarını taşıması durumunda sınavlara girmeden kaydoldukları dönem sonunda mezun olabilme imkanı sunulduğu açıklandı.