Haber

2024 Ortaöğretim KPSS 50,55,60,65,70,75,80 Puanları Hangi Kamu Kurumalarının Kapsını Aralıyor?

15 Eylül Pazar günü gerçekleşen Ortaöğretim KPSS sınavı sonrasında adaylar, Ortaöğretim KPSS 50,55,60,65,70,75,80 puanla nereye girilir? P94 puanı hangi kamu kurumalarının kapsını aralıyor?” soruların yanıt aramaya başladı. İşte o soruların yanıtları ve KPSS puanı ile ilgili bilgiler…

KPSS ortaöğretim sonuçları, 15 Eylül'de yapılan sınavın ardından ÖSYM takvimine göre 4 Ekim Cuma erişime açılması bekleniyor. “Peki KPSS ortaöğretim taban puanlarına alım yapan kurumların listesine nasıl ulaşabilirim? KPSS B grubu kadro nedir?” gibi sorulara yanıt arıyorsanız bu soruların yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

KPSS B Grubu Kadro Nedir?

Kamu görevleri atamaları; A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu gruplar ile ilgili bilgileri kısaca şu şekilde açıklayabiliriz.

  • A Grubu: A grubu kadrolar kariyer kadroları olarak da adlandırılmaktadır. (Müfettiş yardımcılığı, uzman yardımcılığı, kaymakam adaylığı vb. gibi) bu kariyer kadrolarını seçebilmek adına kurumların alım yapacakları unvan için belirledikleri KPSS puanını alması daha sonra kurumların kendi açmış olduğu sınavlara ve mülakatlara (yazılı ve sözlü) girmek gerekecektir. Kurumlar tarafından gerçekleşecek olan yeterlilik sınavlarında başarı gösterilmesi suretiyle asıl unvana atama yapılacaktır. Bunun için adayların KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmesi gerekmektedir.
  • B Grubu Kadrolar; bu grup ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacakları kapsamaktadır. Adayların, B Grubu Kadrolar için ÖSYM’ce gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine başvuru tarihi itibarıyla sınava girdikleri öğrenim düzeyinde mezun durumda olmaları şartı bulunmaktadır. ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanabilecek.

Atama için gerekli koşullara uymayan ya da gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları gerçekleşmeyecek.

PSS Ortaöğretim 50,55,60,65,70,75,80 Puanla Nereye Girilir?

15 Eylül Pazar günü gerçekleşen Ortaöğretim KPSS sınavı sonrasında adayların gündeminde yer alan “Ortaöğretim KPSS 50,55,60,65,70,75,80 puanla nereye girilir?” sorusunun yanıtını aşağıda yer alan link üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.osym.gov.tr/TR,29547/kpss-20241-bazi-kamu-kurum-ve-kuruluslarin-kadro-ve-pozisyonlarina-yerlestirme-sonuclarina-iliskin-sayisal-bilgiler.html