Haber

2024 DGS Ek Tercih Var Mı, Ek Tercihleri Ne Zaman Başlayacak, Ek Tercih Nasıl Yapılır?

Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adayların gündeminde DGS ek tercih tarihleri yer alırken, DGS ek tercih tarihleri ne zaman, DGS ek tercih var mı, ek tercih nasıl yapılır? Gibi Yanıtları merak konusu oldu Ayrıntılar işte sizlerle…

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, (ÖSYM) geçtiğimiz günlerde DGS 2024 tercih sonuçlarını duyurmuştum. Bu sonuçlar doğrultusunda herhangi bir lisans programına yerleşemeyen adaylar ise DGS ek tercih tarihlerine odaklandı. Peki Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2024 ek tercihleri ne zaman başlayacak?

DGS 2024 Ek Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

Tarafından yayınlanan. DGS 2.024 tercih sonuçları. Doğrultusunda herhangi bir lisans programına yerleşemeyen adaylar. DGS ek tercih tarihlerini araştırmaya devam etse de adaylar için ek tercih tarihi ile alakalı ÖSYM’den herhangi bir resmî açıklama gelmedi.

Ancak, DGS kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlar belirlendikten sonra herhangi bir programa kayıt hakkı kazanamayan öğrenciler için ek tercih süreci başlaması bekleniyor. Bu süreç ise ve ÖSYM tarafından yayınlanacaktır.

DGS ek tercih tarihinin ÖSYM tarafından yayınlanmasının ardından haber kanalımızda yer verilecektir. Ayrıca geçtiğimiz yıl DGS yerleştirme sonuçları 11 Eylül tarihinde ilan edilmiş. Ek yerleştirme süreci ise 29 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında başlamıştı. Bu durumda da 2024 yılı ek tercih takviminin ekim ayının ortasına kadar ilan edilmesi tahmin ediliyor.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ek Tercihler Nasıl Yapılır?

Yükseköğretim programını kazanan adaylar için kayıt işlemleri üniversite tarafından 2-9 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar e-devlet üzerinden 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, (ÖSYM) tarafından DGS ek tercih işlemlerinin başlayacağı tarihinin açıklanmasının ardından aşağıda yer alan linkleri kullanarak, kişisel bilgilerinizle bireysel olarak tercih yapabilirsiniz

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle yapabilecekler.