Finans

Parayı neden yönetemiyoruz. Ne yapmalıyız?

Neden tökezlediğimizi bilmek, paramızı, güvenimizi daha iyi yönetmek ve finansal geleceğimizin kontrolünü elimize almak için eyleme geçirilebilir adımlar atmanın anahtarlarından biridir. Peki bütçeler neden başarısız olur? İşte nedenler:

Neden tökezlediğimizi bilmek, paramızı, güvenimizi daha iyi yönetmek ve finansal geleceğimizin kontrolünü elimize almak için eyleme geçirilebilir adımlar atmanın anahtarlarından biridir.

Peki bütçeler neden başarısız olur? İşte nedenler:

1. Harcamaları yaz

Birçok kişi harcamalarını düzenli olarak yazmıyor. ‘’Aklımda tutuyorum.’’ diyor ancak yazılmayan şeyler uçar gider. Hangi ay, nereye, ne kadar harcadığınızı görmek için harcamalarınızı yazın.

2. Esnek ol

Yaptığınız bütçenin gerçekçi ve esnek olması gerekir. Örneğin; dışarıda yemek yemeyen, filmsiz veya spontane günübirlik gezilerin olmadığı bir hayatı gerçekten istiyor musunuz? Bütçenize eğlence için yer açın.

3. Bazı şeyleri unutuyoruz

Kira ve araba ödemelerinizi hesaba katıyorsanız da bir kısmı unutulabilir. Bunlar, düzensiz olarak satın aldığınız, ancak bütçelerimizde sabit bir konuma sahip olma eğiliminde olmayan şeylerdir. Doğum günü harcamaları, düğünler ve hediyeler tek seferlik harcama gerektiren olağan şeylerden bazılarıdır. İnsanların ileriye dönük planlamalarında düzenli olarak yer almadıkları için, bütçenizi kaosa sürükleyebilir.

Sonuçta para konuları kişiye özel ve paranızın yönetimini elinize almak için bütçe yapmak şart. Bunun için Moneye uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu sizin ‘Finansal İyilik Hali’ne geçmenizi sağlayacak.

Para Durumunuz ile İlgili Sınır Koymanın Hayatınıza 14 GetirisiSınırlar önemlidir! Çünkü finansal başarınız için kritik olan finansal sağlığınıza öncelik vermenizi sağlar. Öyleyse, para durumunuz için nasıl sağlıklı sınırlar koyacağınızı öğrenelim!