Finans

Kredi Kartı Borcu Yapılandırma İlişkin Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı. İşte Başvuru Şartları...

Kredi ve Kredi kartı borcunu yapılandırmak isteyen vatandaşların yakından takip ettiği Kredi Kartı Borç Yapılandırma ile ilişkin karar Resmî Gazete’de yayımlandı. Bu durumda kredi kartı borcu olan vatandaşlar 60 aya kadar yapılandırabilecek. “Peki ne zaman?” detaylar işte sizlerle….

TCBM Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği Resmî Gazete'de yayınlanırken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) konuya ilişkin Kurul kararını internet sitesinde yayımladı. “Peki kredi ve kredi kartı borç yapılandırma ne zaman başlayacak, 60 ay taksitlendirme nasıl ve nereden yapılacak?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası işte sizlerle…

Yapılandırma Şartları ve Başvuru Süreci

Kredi ve Kredi kartı borcunu yapılandırmak isteyen vatandaşların yakından takip ettiği kredi kartı borcu yapılandırma ile ilgili karar resmi olarak duyuruldu. Yayımlanan karara göre, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma fırsatı sunulacağı bilgisine ulaşıldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan kararla ile ilgili merak edilen detayalar ise şu şekilde;

Kredi kartı borcu yapılandırma ne zaman başlayacak?

Bireysel kredi kartlarına uygulanan azami akdi faiz oranları kredi kartı dönem borcuna göre referans oranına bağlı olarak farklılaştırılırken, belirlenecek oranların ise 24 Ekim'de açıklanacağı ve 1 Kasım'da yürürlüğe gireceği açıklandı.

Kredi kartı borcu yapılandırma şartları neler?

BDDK, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma imkânı sunan karar kapsamında, bireysel kredi kartlarında dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyen kişiler, mevcut kredi kartı borç bakiyelerini 60 aya kadar yapılandırma imkanından yararlanabilecek. Her aya düşen taksit tutarı, ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenecek ve yapılandırılan kredi kartı borcunun en az yarısı ödeninceye kadar ilgili bankadaki kredi kartı limiti artırımı olmayacak.

İhtiyaç kredisi ve kredi kartı borcu taksitlendirme işlemleri nasıl yapılabilir?

Bireysel kredi kartlarında yapılandırmada kullanılacak azami faiz oranını referans faiz olan yüzde 3,11 ile sınırlandı. Bu durumda da ihtiyaç kredilerinin anapara ve faiz ödemelerinin 30 günden fazla gecikmesi durumunda ek kredi olmadan 60 aya kadar yapılandırılabilme avantajı sunulacak.