Finans

Dolar Ne Kadar Oldu? Euro Kaç TL? (18 Ekim 2024 Cuma Döviz Kurları)

Küresel piyasalardaki gelişmeler ve yerel ekonomik dinamikler kurlarda dalgalanmalar yaratırken, haftanın son günü (18 Ekim Cuma) döviz piyasalarında durum nasıl? İşte 18 Ekim Cuma günü itibarıyla dolar ve euro kurlarındaki son durum...

Döviz kurları, haftanın son işlem gününde sakin bir seyir izledi. 18 Ekim 2024 Cuma günü kurları haberimizin devamında.

18 Ekim Dolar Fiyatları:

Dolar/TL kuru alış fiyatı 34,2832 liradan, satış fiyatı ise 34,2905 liradan işlem görmeye başladı.

18  Ekim Euro Fiyatları:

Euronun şu anda TL kuru alış fiyatı 37,2104 liradan, TL kuru satış fiyatı ise 37,2193 TL olarak işlem görüyor.

Merkez Bankası, beklentilere uygun olarak politika faizini yüzde 50'de sabit tutma kararı aldı ve böylece faiz, üst üste yedinci ay da değişmedi.

Bankanın enflasyonla ilgili verdiği mesajlar dikkat çekti. Enflasyonun temel eğiliminde artış olduğunu belirten Merkez Bankası, iyileşme sürecine dair belirsizliklerin arttığını vurguladı. Ekonomistler, bu toplantıdan faiz indirimi sinyali çıkmadığını ifade etti.

Faiz İndirimi Beklentileri

Ekonomistler, metinde faiz indirimine ilişkin belirgin bir işaret görmediklerini belirtti. Ancak, Kasım ayında faiz indirimi ihtimalinin tamamen göz ardı edilmediğini, Aralık ve Ocak aylarında ise indirimin daha olası olduğunu dile getiriyorlar.

Son çeyreğe ilişkin ilk enflasyon verileri Kasım’da açıklanacak, ardından güncellenmiş enflasyon raporu da yayımlanacak. Bu gelişmeler, piyasa tarafından Merkez Bankası’nın faiz indirimi döngüsünü netleştirecek unsurlar olarak değerlendiriliyor.