Finans

Borsa Günü Yükselişle Tamamladı! FED Kararı Sonrasında Gram Altın İçin Yeni Tahmin Geldi!

Yatırımcılar tarafından, Altın, Dolar, Borsa piyasalarındaki son dakika hareketleri yakından takip edilirken, Fed faiz indirimi sonrasında gözler borsada, gram altın için yeni tahmine çevrildi. İşte dolar altın ve borsa ile ilgili son gelişmeler…

FED kararı sonrasında yatırımcılar "Altın ne kadar? Dolar ne kadar oldu? Bitcoin yükseldi mi? sorularına yanıt aramaya başlanırken, faiz kararı sonrasında Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,17 artışla 9.774,49 puandan kapattı. İşte dolar altın ve borsa ile ilgili son gelişmeler…

Borsa Günü Yükselişle Tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü %0,17 artışla beraber 9.774,49 puandan kapatırken, bankacılık endeksi %1,05, holding endeksi ise %0,32 değer kazandı. Sektörler arasında sigorta en çok kazandıran, taş ve toprak ise en çok kaybettiren sektör olarak kayıtlara geçti.

Dolar kuru, kürsel piyasalarda Fed'in faiz indirimi kararı sonrası düşüşe geçerek, geçtiğimiz güne 34.0808 liradan başlayarak gün içinde en düşük 33.9492 lira, en yüksek de 34.1180 lira gördü. Fed kararıyla dolar 34.0880 lira seviyesinde işlem görmeye başlarken, yeni güne 34,06 liradan başladı.

Gram altın güne 2815 liradan güne başlayarak, geçtiğimiz gün içinde en düşük 2804 lira, en yüksek de 2830 lira seviyesi görerek, Fed'in faiz kararının ardından gram altın 2847 liraya yükselirken, yeni güne 2813 seviyelerinde başladı.

Gram Altın İçin Yeni Tahmin Geldi!

FED faiz kararı sonrasında gram altının ne olacağı merak konusu olurken, Milliyet'e konuşan Ekonomist Hikmet Baydar, faiz indirimi kararı sonrası gram altınla ilgili beklentisini açıklayarak şu değerlendirmede bulundu; “gram altın uzun vadede 3 bin TL seviyelerine gidecektir” diyerek açıklama yapan Baydar, kısa vadeli göstergelerde ise riskli sinyaller olduğuna dikkat çekerek, orta vadede yukarı sinyallerin devam edeceğini açıkladı.

Teknik anlamda ufak tefek dalgalanmalarla gram altında yukarı trend devam edeceğini belirten Baydar, “Gram altında yıl sonu için 3 bin TL hedefi korunuyor” dedi.

Uzman isimden gelen bu değerlendirme yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Baydar’dan gelen açıklama olası tahmindir.