Bireysel Kredi Çeşitleri Nelerdir?
Bankalar hangi ihtiyaçlarımız için kredilerle nakit desteği sağlıyor?
Düğün, tatil gibi harcamalardan, ev, araba almaya kadar birçok
durum için paraya gereksinim duyduğumuzda bankaların kapısını
çalıyoruz. Bankaların bize sunduğu bireysel krediler ise,
ihtiyaçlarımız doğrultusunda çeşitlilik gösteriyor. İhtiyaç
kredisi olarak bilinen tüketici kredisi, konut
kredisi ya da taşıt kredisi, nakit
yetersizliği durumunda bize destek sağlıyor.
İşte bireysel krediler hakkında detaylı bilgiler…
İhtiyaç Kredisi:
Diğer kredilere göre daha düşük tutarlı ve kısa vadeli ihtiyaçları karşılamak adına, ipotekli veya ipoteksiz olarak kendi adımıza kullanabiliyoruz. İhtiyaç kredisinin farklı amaçlar için ödeme takvimlerinde değişiklik gösteren türleri bulunuyor.
Düğün Kredisi
Evlilik hazırlıkları ve yeni ev kurmak için gerekli harcamaları karşılamak için özellikle düğün sezonlarında artan talepler için bankalar düğün kredisi sunuyorlar. Hatta, bazı bankalar, evliliğin ilk aylarını rahat geçirmemiz adına taksit erteleme seçenekleriyle karşımıza çıkıyorlar.
Tatil Kredisi
Genellikle yaz aylarında olmak üzere uzun tatil dönemlerinde tercih ediliyor. Erteleme ve uzun vade seçenekleri tatil kredilerini cazip kılıyor.
Bayram Kredisi
Bayramda artan nakit ihtiyacına bağlı olarak bankaların bu dönem için özel sunduğu kredi, hem bayram tatiline çıkmak isteyenler hem de bayram harcamalarını karşılamak isteyenler için ideal.
Eşya Kredisi
Beyaz eşya, mobilya, teknolojik ürün gibi alışverişlere destek amacıyla sunulan eşya kredisi, genel olarak düşük tutarlı ve kısa vadeli olması sebebiyle, dosya masrafı alınmayabiliyor.
Eğitim Kredisi
Çoğunlukla uzun vadeli ve aylık düşük tutarlı olarak kullanılan eğitim kredisi, ücretli eğitim veren kurumların masraflarını karşılamak amacıyla kullanılıyor.
Sağlık Kredisi
Bankalar e sağlık kuruluşları arasındaki anlaşmalara bağlı olarak farklılık gösterebilen, özel sağlık harcamaları için sunulan kredilere deniliyor.
Borç Transferi Kredisi
Kredi ve kredi kartı borçlarını ihtiyaç kredisiyle yapılandırma imkanı tanıyor. Aynı anda birden fazla borcu olanların tüm borcunu tek banka altında toplayıp, uzun vadede borçları ödemeyi sağlıyor.
İpotekli İhtiyaç Kredisi
Kendi adımıza kayıtlı konutu ipotek göstererek kullanabildiğimiz ipotekli ihtiyaç kredisinin faiz oranı ihtiyaç kredisine göre daha uygun oluyor ancak, teminatlı olmasına rağmen yine de 48 ay ile sınırlandırılıyor. Kredi tutarı en fazla teminat gösterilen konutun belirlenen değerinin %50’si kadar olabiliyor. Banka Sigorta Muamele Vergisi’nden muaf olması bakımından, maliyet olanı daha uygun olmasıyla birlikte, borcun ödenmesiyle birlikte ipotek kaldırılıyor.
İhtiyaç kredisi başvurusu nasıl yapılır?İhtiyaç kredisi başvurusu yapmak istiyor ancak, hangi yolla, nasıl kredi çekeceğinizi bilmiyorsanız, sizin için izlemeniz gereken adımları anlattık.
Konut Kredisi
Ev almak isteğimizde, evin değerinin beşte birini peşinat olarak verdiğimizde, geri kalanını bankanın kredi riskini karşılayacak tutarda ipotek etmesi şartıyla alabildiğimiz krediye deniliyor. Konut kredi hakkında detaylı bilgiye bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Taşıt Kredisi
İster 0 km ister 2. el taşıt almak istediğimizde, taşıtın teminat olarak ipotek ettirilmesi şartıyla alabildiğimiz taşıt kredisinin tutarı, taşıt bedeli 50.000TL’ye kadar olan kredilerde taşıtın bedelinin %70’i, taşıt bedeli 50.000 TL üstü olan kredilerde taşıtın bedelinin %50’si ile sınırlandırılıyor.
İnternetten Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?Kredi başvurusunu şubeye gitmeden internetten online olarak zahmetsizce yapabilirsiniz. İşte bunun için izlemeniz gereken adımlar…