Finans

Bakır Hurda Fiyatı ve Hurda Kablo Fiyatı Artacak Mı?

Hurdaların alım-satım fiyatlarında görülen değişimin ardından, atıl malzemelerini satmak isteyenler, geri dönüşüm sektöründe yaşanacak gelişmeleri yakından takip etmeye başladı. Peki, bakır ve hurda kablo fiyatları artacak mı? 2024’te geri dönüşüm sektörünü neler bekliyor?

Hurda kablo fiyatı ve diğer materyaller üzerine yapılan değerlendirmeler kapsamında, fiyatların önümüzdeki yıl da benzer bir seyirde ilerleyeceği öngörülüyor. Geri dönüşüm firmaları, fiyatlarda çarpıcı bir değişiklik olmasa da ufak artışların yaşanabileceği görüşünü öne sürdü.

hurdakablofiyat.com web adresinde, materyallerin satış fiyatları kg bazından ele alınarak güncel veriler vatandaşlara sunulmuştur. Firma, ana sayfasında anlık dalgalanmalara yer verdiği gibi veri akışını da daima güncel tutmaktadır. Web adresinden alınan tablo üzerinde, geri dönüşüm piyasasının nabzını tutan güncel ücretleri görebilirsiniz. Aynı zamanda vatandaşlar, alım-satım süreciyle ilgili de web adresinden bilgi alma şansına sahip.

HURDA KABLO CİNSİ HURDA KABLO KG FİYATI
Karışık Kablo Hurdası 130,00 TL/ KG
Hurda Antigron Kablo 150,00 TL/ KG
Hurda Tek Damar Kalın İç Tesisat Kablosu 189,00 TL/ KG
Hurda Yer Altı Enerji Kablosu 119,00 TL/ KG
TTR Hurda Kablo 115,00 TL/ KG
Çelik Zırh Hurda Kablo 110- 130,00 TL/ KG
Hurda Fare Yemez Kablo 139,00 TL/ KG


Bu tabloda yer alan veriler, “Hurdakablofiyat.com” adresinden alınmıştır.

Bakır Hurda Fiyatı 2024’te Ne Kadar Olacak?

“Bakır hurda fiyatı 2024’te ne kadar olacak?” sorusu gündemi meşgul etmeye devam ederken farklı görüşler ortaya çıkmaya başladı. Bu doğrultuda çeşitli söylemler olsa da yapılan analizler gösteriyor ki, her geçen yıl atıl malzemeye verilen değer artmakta. Bakır, bir önceki yıla göre daha fazla talep görürken 2024 yılında fiyatlarının nispeten daha yüksek olabileceği görüşleri mevcut.

Vatandaşlar, güncel bakır hurda fiyatı açıklamaları ardından elindeki malzemeleri satıp satmama konusunda kararsız kaldı. 2024 yılında daha yüksek ücretlerden satış yapabileceğini düşünenler, bu materyalleri bir süre bekletmeye karar verdi. Ancak geri dönüşüm firmaları, sektördeki dalgalanmaların her zaman devam edebileceğinin ve vatandaşların atıl malzemeleri kısa süre içerisinde sektöre kazandırmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Hurda Kablo Fiyatı 2024’te Ne Kadar Olacak? 

Hurda kablo fiyatı geniş bir skalaya sahip olduğu için ve birçok faktörden etkilendiği için istikrarlı bir artış beklenmiyor. Ancak genel olarak geri dönüşüm sektöründe önemli olan materyallerin değer kazanacağı bekleniyor. Açıklanan son verilere göre kablo fiyatları, yakın zamanda yükselişe geçebilir.

2024 için beklenen hurda kablo fiyatı, malzemelerin türüne göre değişiklik gösteriyor. Antigron ve kalın damar kabloların ücretleri, gelecek yıl da diğerlerine nazaran daha yüksek olacak.

Bakır Hurda Fiyatı Neye Göre Belirleniyor?

Bakır hurda fiyatı birçok faktöre göre değişkenlik gösteriyor. Sadece bakır için değil, geri dönüşüm sektöründe yaşanan fiyat dalgalanmalarının tümünün temelinde yatan farklı etkenler var. Fiyatları etkileyen unsurları ise şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Arz- Talep dengesi
  • İşlenmiş veya ham metal
  • Piyasadaki bakır hurda varlığı
  • Londra Metal Borsası Verileri
  • Stok seviyesi


Bu faktörlere göre belirlenen fiyatlar, geri dönüşüm firmalarının kar marjına göre şekilleniyor ve son alım fiyatı vatandaşların karşısına çıkıyor. Bu noktada alım yapan işletmenin kar marjını düşük tutması, daha fazla kazanç elde etmenize imkan tanıyacak faktörlerden biri.

Hurda Kablo Fiyatı Kıyaslaması

Hurda kablo fiyatı, değerli materyaller içermesinden dolayı nispeten daha yüksektir. Geniş bir skalada sunulan fiyat listesinde, farklı türlerin kg başına alım fiyatını görebilirsiniz. En fazla talep gören türler arasında ise antigron ve karışık kablo yer alıyor. Talebin yüksek olması, alım-satım ücretlerini etkileyerek vatandaşların daha karlı bir ticaret yapmasına imkan tanıyor.

En değerli kablolardan bir diğeri ise tek damar kalın iç tesisat kablosudur. Satış fiyatı ortalama 180₺ / kg olan bu malzemeler, hemen her geri dönüşüm firması tarafından satın alınır. Piyasaya kazandırılmak istenen diğer değerli kablolar; çelik zırh, TTR, fare yemez ve yer altı enerji kablosu olarak sıralanabilir.