Ekonomi

Nasıl beden eğitimi öğretmeni olunur?

Nasıl olunur serisinde inceleyeceğimiz bir diğer meslek: Beden eğitimi öğretmeni! Beden eğitimi öğretmeni nedir? Nasıl beden eğitimi öğretmeni olunur? Beden eğitimi öğretmeni olmak için hangi şartlar yerine getirilmelidir? İşte beden eğitimi öğretmenliği ile ilgili merak edilen tüm detaylar!



Çocukların ve gençlerin okuldaki kültürel derslerin dışında fiziksel aktivitelerde bulunmalarını sağlayan öğretmenlere beden eğitimi öğretmeni denir. Beden eğitimi öğretmenleri öğrencilerin motor becerileri ve fiziksel gelişimlerini arttırıcı çalışmalarla öğrencilerin sağlıklı ve başarılı bir eğitim hayatı geçirmelerini sağlar. Beden eğitimi öğretmenleri fiziksel aktivitelere ek olarak öğrencileri sağlıklı beslenme konusunda da bilgilendirir.
 


Beden eğitimi öğretmeni ne iş yapar?
 


Beden eğitimi öğretmeni, derslerinde spor dallarıyla ilgili temel bilgileri aktararak öğrencilerin bu alanlardaki ilgi seviyelerini arttırır. Beden eğitimi öğretmeni, öğrencileri fiziksel aktiviteler yapmaya teşvik ederek beden sağlıklarını güçlendirmelerini sağlar. Beden eğitimi öğretmenleri çeşitli spor dallarında yetenekli olduğunu düşündüğü öğrencileri tespit eder ve okul takımlarına yerleştirir, daha önce açılmış takımlar yoksa kurmak da beden eğitimi öğretmeninin görevidir. 


 
Nasıl beden eğitimi öğretmeni olunur?


Nasıl beden eğitimi öğretmeni olunur sorusunun cevabı birçok meslekte olduğu gibi merak edilmektedir. Beden eğitimi öğretmeni olmak için diğer öğretmenlik branşlarında da olduğu gibi bazı zorunlu eğitimleri almak gerekir. İlk olarak üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Rekreasyon ve Antrenörlük, Spor Bilimleri, Spor Yöneticiliği gibi bölümlerden birinden mezun olmak gerekmektedir. Mezun olduktan sonra ise bölüm stajı yapılır. Beden eğitimi öğretmenleri KPSS sınavına girip başarılı olduktan sonra devlet kurumlarına atanabilirler. Bir diğer seçenek olarak özel okullarda veya kurslarda görevlerini yürütebilirler.
 


Beden eğitimi öğretmeni olmak için hangi şartlar yerine getirilmeli?

Beden eğitimi öğretmeni olmanın şartları nedir konusu detaylarıyla bilinmelidir. Beden eğitimi öğretmeni olmak için yerine getirilmesi gereken şartlar şunlardır:

  • Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmak.
  • Öğretmenlik mesleğine ters düşen hareketler dolayısıyla ceza almamış olmak.
  • Spor ile daima iç içe olabilecek sağlık yeterliliğine sahip olmak.
  • İletişim ve ifade becerisi yüksek olmak.
     


Beden eğitimi öğretmenleri için iş imkanları nelerdir?
 


Beden eğitimi öğretmenleri meslek hayatlarında şu alanlarda çalışma hakkına sahiptir:

  • Eğitim kurumları
  • Halk eğitim merkezleri
  • Spor kulüpleri
  • Spor merkezleri