Ekonomi

Kadın Girişimciler İçin Network Platformu Nedir?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) üyeleriyle telekonferans ile bir araya geldi.

Önümüzdeki süreçte, Türkiye'nin atacağı adımların ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak iş birliklerinin son derece önem kazandığını anlatan Pekcan, ülkenin eğitimli ve genç nüfusu, dinamizmi, üretim kapasitesi, Avrupa'ya yakınlığı, jeopolitik konumu ve kaliteli üretimiyle bu süreçte olumlu ayrışacağını söyledi.


Bakanlığın Sanal Ticaret Akademisi, Export Akademi gibi eğitim programları hakkında bilgi veren Pekcan, ‘Amacımız sadece eğitim sağlamak değil. Biz eğitimlerde aynı zamanda Bakanlığımızın desteklerini de anlatıyoruz. Ayrıca, Ulusal Kadın İhracatçı Network Platformu'nu oluşturmayı amaçlıyoruz. Online iletişimlerimizde ve sahada illerde yaptığımız görüşmelerle hem Kadın Girişimci Network Platformu'nu hem de Ulusal Kadın İhracatçı Network Platformu'nu oluşturmak için gayret sarf ediyoruz’ şeklinde konuştu.

Bakan Pekcan, istişareye de çok önem verdiklerinin altını çizerek, salgın döneminde dijital ortamda STK'ler ile daha sık bir araya geldiklerini söyledi. Pekcan, ‘İş insanlarının zor günlerden geçtiğinin farkındayız. Pandemi sonrasında neler yapılması gerekiyor? Bunlara odaklanmalıyız. Bakanlık olarak kadınlara yönelik önemli 2 çalışmamız vardı. Kadın Girişimcilik Fuarı ve Uluslararası Kadın ve Ticaret Çalıştayı yapılacaktı. Pandemi nedeniyle ertelendi. Bundan sonra el ele vererek önümüzdeki süreci çok daha iyi yönetebilmemiz lazım. Devletimizin destekleri, Ticaret Bakanlığımızın destekleri arkanızda. Kadın ve genç girişimcilere de özel olarak konsantre olduğumuz ortada. Bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz.’ İfadelerini kullandı.

Kadın girişimcilere ait KOBİ'lerin yurt dışına açılabilmeleri için Ur-Ge projelerinin artırılması gerektiğini belirten Pekcan, salgın sonrasında küresel tedarik zincirlerinin yeniden yapılandırılmasının gündeme geleceğini, Bakanlığın küresel tedarik zinciri ve pazara giriş desteklerinin olduğunu, Türk iş insanlarının bu fırsatları iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.


Girişimcilikte 5 Anahtar

1.Kendi uzmanlık alanınıza sahip olun: Uzmanlık kazanmak zaman alan bir iş olsa da, uzmanlık alanlarınızı keşfedin ve o alandaki gelişmelerin takipçisi olun.
2. Kendi pozisyonunuzu kesin ve net bir şekilde ifade edin:  Ne düşündüğünüzü, ne iş yaptığınızı açık ve anlaşılır bir dille ifade edin.
3. Tecrübelerinizi paylaşın: Görüşleriniz ve uzmanlığınızla ilgili net olduğunuzda sektörel problemler ya da değişimlerle alakalı tecrübelerinizi paylaşın. Örneğin, worksoplar düzenleyin, YouTube üzerinden videolar yayınlayın.
4. Ölçülebilir sonuçlar gösterin: İşinizle alakalı önemli çıktıları ve sonuçları web sitenizde yayınlayın.
5. Araştırmaya devam edin: Sektörel değişikliklere ayak uydurun, yeni yetenekler geliştirin ve araştırmaktan asla vazgeçmeyin.