Ekonomi

FED Faiz Kararının Açıklanacağı Tarih Belli Oldu! Kasım Ayı FED Faiz Kararı Saat Kaçta Açıklanacak?

Dünya gündeminde büyük yer kaplayan ABD Merkez Bankası (FED) kasım ayı faiz kararı için tarih araştırmaları hız kesmeden devam ederken, dolar, altın, borsa ve kripto para gibi yatırım araçlarını önemli ölçüde etkileyecek olan FED faiz kararının açıklanacağı tarih belli oldu.

Geçtiğimiz ay politika faizinde 50 baz puan indirime giden FED’in bu ayki faiz kararının, ne yönde olacağı merak ediliyor. Bu konu hakkında analistlerin yorumları söz konusu karar ile ilgili sinyaller verse de nihai karar ABD Merkez bankası (FED) tarafından gelecek.



Kasım Ayı Fed Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Dünya gündeminde büyük yer kaplayan ABD Merkez Bankası (FED) kasım ayı faiz kararı için tarih araştırmaları hız kesmeden devam ederken, ABD Merkez bankası (FED) faiz kararı toplantı takvimi belli oldu. Buna göre; FED faiz kararı toplantısı 7 Kasım 2024 Perşembe günü yapılacak ve akşam saat 21.00'da kasım ayı faiz kararı açıklanacak.

Beklentiler Ne Yönde?

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda FED’in gelecek ay politika faizini 25 baz puan düşürmesine kesin gözüyle bakılırken, aralık ayında da faiz indirimi yapılacağına yönelik fiyatlamalar gerilemesine karşın güçlü kalmaya devam ediyor.