Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan Enflasyon Açıklaması Geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, enflasyonu tek haneli rakamlara çekene kadar çalışmaların devam edeceğini belirterek konuyla ile ilgili açıklama yaptı. Ayrıntılar işte sizlerle…

Işıkhan, Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları programı için Arnavutköy’de sanayici ve iş insanlarıyla bir araya gelerek, programda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, enflasyonu tek haneli rakamlara çekene kadar çalışmaların devam edeceğini dile getirerek, istihdamda rekorlar kırıldığını açıkladı.

Bakan Işıkhan'dan İstihdam ve Enflasyon Açıklaması Geldi

Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları programında Arnavutköy'de sanayici ve iş insanlarıyla bir araya gelen Işıkhan, programda, sanayicilerin ve iş insanlarının taleplerini dinleyerek, istihdamda rekorlar kırıldığını belirtti.

Bakan Işıkhan "Çalışma hayatını güçlendirmeye yönelik attığımız adımlar neticesinde istihdam sayımız, son verilere göre 32 milyon 712 bin kişiyle tarihi zirvesini yenilemiş bulunuyor," diyerek, işsizlik oranının 15 aydır tek hanelerde seyrettiğinin altını çizdi. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat vizyonu kapsamında enflasyonla mücadelelerinin süreceğine dikkat çekerek, "Herkesin kazandığı tam bağımsız bir kalkınma süreci hedefliyoruz," diyerek enflasyonu tek haneli rakamlara çekene kadar çalışmaların devam edeceğini belirtti.