Ekonomi

Borsa İstanbul'da gong Agrotech için çaldı

Borsa İstanbul'da gong, 2,7 milyon metrekare tarım alanında faaliyet gösteren ve uluslararası teknoloji projeleri olan Agrotech için çaldı. İşte detaylar...

Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreni, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun'un ev sahipliğinde gerçekleşti. Törene, Agrotech'in önde gelen isimleri, Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Keskin, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşe Bilun Keskin ve Enes Atar, Finans Müdürü Derya Ekici, Genel Koordinatör Haşmet Ediz Kökyazıcı, Teknoloji Koordinatörü Murat Teksöz, Alnus Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Altınbaş ve Alnus Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Eylem Çiftçi de katıldı.

Şirket, yoğun katılımla gerçekleşen talep toplama sürecini başarıyla tamamladı ve bugünden itibaren Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "AGROT" koduyla işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, törende yaptığı konuşmada, Agrotech'in tarım ve teknoloji alanındaki faaliyetlerini genişleterek kendi kaynaklarıyla büyüdüğünü belirtti. Şirketin halka arzla büyüme kararı alarak bugün borsada işlem görmeye başlamasını değerlendiren Ergun, bu stratejik kararın şirketin öz sermayesini güçlendirmesi ve 3 milyon yeni ortağıyla kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atması anlamına geldiğini vurguladı. Ergun, bu stratejik kararı alan şirket yöneticilerini tebrik etti ve halka arz sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yaklaşık 7 kat talep

Agrotech Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Keskin, 3 milyon 71 bin 62 yatırımcıdan gelen yaklaşık 7 kat talep ve 1,563 milyar TL büyüklükle sonuçlanan halka arzın, yatırımcıların şirkete olan güvenini gösterdiğini ifade etti. Keskin, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 4'ünün artık Agrotech'in ortağı olduğunu belirterek, halka arzla şirketin büyük ölçekli ve öncü bir tarım şirketi olarak sektördeki varlığını daha da güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Şeffaf, kurumsal ve halka açık bir marka olarak büyümeye devam edeceklerini vurgulayan Keskin, yatırımcıların desteğiyle daha güçlü adımlar atacaklarını belirtti.

Agrotech Teknoloji Koordinatörü Murat Teksöz ise gelecekte gerçekleştirecekleri projelerle daha başarılı olmayı hedeflediklerini ifade etti. Alnus Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Altınbaş da halka arzla sermaye piyasasına katılan yerli ve milli bir şirketin öncülük etmekten duydukları gururu paylaştı.